CLBch@t

CLBch@t gaat van start op 1 februari 2016. Leerlingen van het Nederlandstalig onderwijs kunnen vanaf dan online bij een CLB-medewerker terecht. Tijdens de Mail-bijlagechatsessies zijn drie tot vier CLB’ers online om informatie en advies te geven. Als dat nodig is, bekijken we met de leerling hoe verdere hulp kan geboden worden, bij zijn CLB of bij een andere organisatie. Voor complexere vragen, waar persoonlijke gesprekken vaak noodzakelijk zijn, proberen de CLB-medewerkers de leerling toe te leiden naar de meest geschikte hulp. CLBch@t werkt op anonieme basis. Voor sommige leerlingen maakt net dat hulp zoeken toegankelijk. Zo openen we ook voor hen onze deur.
Www.CLBchat.be is open op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 17 u. tot 20 u. behalve op woensdag, dan starten we al om 14 u.
CLBch@t is een netoverstijgend project. Dankzij die samenwerking over de netten heen kunnen we de chathulp toegankelijk maken voor alle leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs en richt zich naar alle leerlingen in het secundair onderwijs, de cursisten van Syntra en de leerlingen vanaf de 3de graad lager onderwijs. We zetten daarmee een belangrijke stap om de drempel naar het CLB te verlagen.CLBchat2016_02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s